Prototype productie - Industriële prototyping - Quimesis

QUIMESIS, UW PARTNER IN PROTOTYPEPRODUCTIE

QUIMESIS, UW PARTNER IN PROTOTYPEPRODUCTIE

Ontdek onze prototypes in Robotica, Connected Objects, Medische ...

Bij Quimesis zijn we experts geworden in het maken van prototypes. We maken prototypes op drie gebieden: robotica, verbonden objecten en medische apparaten. Maar dat is nog niet alles! In ons ontwerpbureau verwelkomen we alle ideeën en doen we ons uiterste best om ze uit te dagen en samen met u het prototypingproces te voltooien, van het modelleren tot het eindproduct.
Wil je een prototype laten maken?
Kies voor een samenwerking met ons! Bekijk hieronder alle projecten waaraan we al hebben gewerkt.

Heb je een technisch idee of project om te ontwikkelen? Laten we erover praten!

Kaspard

Project Kaspardvoor valdetectie

Quimesis - Kaspard

Laser certificering - Plastic injectie - PoE


Project Kaspardvoor valdetectie

Dit apparaat waarschuwt het verplegend personeel wanneer een oudere valt of uit bed stapt wanneer dat niet mag. Dit apparaat bevordert de onafhankelijkheid en mobiliteit van mensen in verpleeghuizen. Quimesis was betrokken bij het ontwerp en de productie van dit prototype, dat in 2021 al in massaproductie is genomen (2.000 stuks).

Ontdek Kaspard

Invineo, de intelligente wijndispenser

Met deze intelligente dispenser kun je wijn serveren op op de ideale temperatuur. Quimesis ontwikkelde onder andere alle elektronische kaarten en on-board software voor dit apparaat van de toekomst. Deze innovatieve dispensers gaan nu in serieproductie.

Ontdek Invineo

Invineo, de intelligente wijndispenser

Invineo

NFC - OLED scherm - update op afstand

Kaspard

Belrobotics, golfbalrobot

Robotproject, BallPicker, mobiele robotica, robotica, embedded software, Belrobotics, Yamabiko, golfballenraper

Sonar - RTK GPS - Vermogenselektronica


Belrobotics, golfbalrobot

Deze autonome robot kan tot 18.000 golfballen per dag verzamelen op golfbanen. Ons ontwerpbureau was vanaf het begin bij het project betrokken om Yamabiko (voorheen Belrobotics) te helpen bij de productie van een nieuwe generatie robotprototypes, met aandacht voor mechanisch ontwerp, elektronica en programmering aan boord.

Ontdek Belrobotics

Spentys, 3D spalk printen

Spentys brengt een revolutie teweeg in de orthopedische immobilisatie-industrie door over te stappen van de traditionele spalk naar een geautomatiseerd scan- en 3D-printproces. Onze ontwerpers waren betrokken bij het ontwerp en de productie van dit product. Na het kiezen van de materialen, het uitvoeren van kwaliteitscontroles en het produceren van functionele prototypes was het product klaar voor de markt. Deze digitaal vervaardigde spalken worden nu vergoed door de sociale zekerheid! Wilt u ook een 3D prototype maken ? Neem dan contact met ons op!

Ontdek Spentys

Spentys, 3D spalk printen

Quimesis Spentys

Beeldverwerking - 3D-reconstructie - Puntwolk

Kaspard

Timbtrack-project, voor het meten van bomen

Timbtrack

CE-certificering - Kunststofinjectie - GPS


Timbtrack-project, voor het meten van bomen

Met deze aangesloten meter kun je je bomen meten in slechts twee klikken, en de gegevens worden onmiddellijk opgeslagen op het webplatform. U kunt dan alle informatie raadplegen die u nodig hebt om uw bos te beheren! Quimesis heeft een actieve rol gespeeld in de verschillende processen die betrokken zijn bij de productie van dit prototypevan de haalbaarheidsstudie tot de serieproductie van het product.

Ontdek Timbtrack

Codobot, het programmeerrobotspel

Deze minirobot is een spel om digitale technologieën te ontdekken en programmeervaardigheden te leren. Het gebruik is geïnspireerd op de programmeertaal LOGO in combinatie met de Montessori-onderwijsaanpak.. Codobot deed een beroep op onze experts om het prototype te modelleren.

Ontdek Codobot

Codobot, het programmeerrobotspel

Spuitgieten van kunststof - Bluetooth - CE-certificering

Sunrise, een apparaat voor diagnose van slaapapneu

Quimesis Sunrise

Micro-elektronica - Bluetooth - PPG-sensor


Sunrise, een apparaat voor diagnose van slaapapneu

Slapeloosheid, snurken, 's nachts wakker worden... Er is iets mis met je slaap...
...maar wat? Sunrise is een eenvoudige test met snelle antwoorden voor het diagnosticeren van slaapapneu. Sunrise deed een beroep op onze onderzoeksafdeling om een prototype te maken met het oog op toekomstige massaproductie.

Ontdek Zonsopgang

Timbtrack, boomscaler

Met dit apparaat kunnen bosbeheerders de bomen in hun bossen inventariseren, meten en evalueren. Met zijn 3D-camera en geïntegreerde laserafstandsmeter kan het volume en de hoogte van bomen met slechts één klik worden gemeten. Het ontwerp van het prototype van Timbtrack werd verzorgd door Quimesis.

Ontdek Timbtrack

Timbtrack, boomscaler

Timbtrack

Beeldverwerking - 3D reconstructie - afstandsmeter laser

Kaspard

Laborelec, robot voor verlichtingsregeling

Quimesis laborelec

UWB positionering - Aanraakscherm- Borstelloze motor


Laborelec, robot voor verlichtingsregeling

Deze volledig autonome robot is uitgerust met een lichtsterktesensor. Hiermee kan Engie (Laborelec) controleren of de verlichting op een weg of voetbalveld voldoet aan de geldende normen. 

Ontdek laborelec

Het Antigon-project, voor veilige transfusies

We ontwikkelen een medisch apparaat waarmee snel en eenvoudig en tegen zeer lage kosten de compatibiliteit van de bloedgroep van de patiënt en de te transfuseren bloedzak kan worden gecontroleerd tijdens bloedtransfusies. Dit apparaat zal vele levens redden en we zijn er trots op dat we een rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van dit proptotype. de ontwikkeling van dit prototype !

Ontdek Antigon

Het Antigon-project, voor veilige transfusies

Quimesis Antigon

Motorbestuurder - Aanraakscherm- RFID

Kaspard

Synergy Sport project

Kunststof dieptrekken - HD camera - PoE


Synergy Sport project

Met deze 100% geautomatiseerde oplossing kun je je wedstrijden (basketbal, hockey, volleybal, enz.) live filmen en uitzenden met professionele beeldkwaliteit en zonder menselijke tussenkomst. Ons ontwerpbureau was betrokken bij de verschillende productieprocessen tot aan het eindproduct. We produceren zelfs automatisch slowmotionbeelden!

Ontdek Synergy Sport

Quicksolar, de robot voor het reinigen van zonnepanelen

Deze robot voor het reinigen van zonnepanelen verhoogt de productiviteit aanzienlijk bij het reinigen van zonnepanelen. Hij vermindert ook de risico's voor de operator, die veilig vanaf de grond kan werken. Keuze van onderdelen en materialen, gieten, assemblage, elektronische kaarten... Onze ontwerpers en experts namen de volledige fabricage van het Quicksolar prototype voor hun rekening.

Ontdek Quicksolar

Quicksolar, de robot voor het reinigen van zonnepanelen

Lasersnijden - Aangepaste elektronica- Thermovormen

Gabi, de ultraverbonden babyfoon

Quimesis Gabi

Sensor biometrisch - Luidspreker - Wifi


Gabi, de ultraverbonden babyfoon

Gabi, een ultra-verbonden babyfoon voor baby's tot 2 jaar. Dankzij een slimme armband controleert hij in realtime de vitale gegevens van je baby. Zuurstofverzadiging, hartslag, lichaamstemperatuur... Voor ondersteunde kinderopvang in alle omstandigheden!

Ontdek Gabi

De gasdetector Vocsens

De EnviCam is een gasdetector die is ontworpen voor milieumonitoringtoepassingen. Hij levert live gegevens en kan worden gebruikt om de gezondheid en veiligheid van verschillende industriële locaties te verbeteren. Als je een idee hebt en graag een prototype zoals dit, dan horen we graag van je!

Ontdek Vocsens

De gasdetector Vocsens

Quimesis Vocsens

Kunststofinjectie - IP65 bescherming - Lora netwerk

Kaspard

De AGV pakketsorteerrobot

Lidar - ROS - Industriële Robotica


De AGV pakketsorteerrobot

Quimesis heeft een autonome robot ontwikkeld die pakketten efficiënter kan sorteren dan met conventionele transportbanden. 24 uur per dag, 150 robots die met een snelheid van 3 m/s uw pakketten sorteren tegen lagere kosten.

Ontdek onze AGV

Quimbox, universele controller voor robots

Ons ontwerpbureau ontwierp dit Quimbox-prototype, een universele controller voor robots. Deze modulaire doos integreert alle elektronica die nodig is om een robot te ontwerpen. Hij kan bijvoorbeeld motoren besturen, sensoren uitlezen, resultaten weergeven, enz.

Ontdek Quimbox

Quimbox, universele controller voor robots

Aangepaste elektronica - microprocessor integratie - 3G/4G/5G

Kaspard

Apparatuur certificering Chacon

CE-certificering - EMC (elektromagnetische) test - PCB


Apparatuur certificering Chacon

Quimesis was verantwoordelijk voor de certificering van een hele reeks apparaten uit het Chacon-assortiment. Het doel was om de kwaliteitscontrole op zich te nemen en de CE-certificering te verkrijgen, zodat deze producten in heel Europa op de markt konden worden gebracht. 

Ontdek Chacon

Ben je op zoek naar een specifieke categorie prototypes?

DE PROJECTEN :
MEDISCHE ROBOTICA

Wij hebben meer dan 100 aangesloten apparaten ontwikkeld. Ontdek hier enkele van onze succesverhalen

Bekijk onze medische projecten

DE PROJECTEN :
INTELLIGENTE OBJECTEN

We namen deel aan de productie van prototype van meer dan 100 aangesloten apparaten. Hier zijn een paar voorbeelden

Bekijk onze IOT-projecten

DE PROJECTEN :
MOBIELE ROBOTICA

Robotica is steeds meer aanwezig in ons dagelijks leven. Ontdek hier wat wij voor onze klanten hebben gedaan

Bekijk onze robotprojecten

Heb je een idee voor een prototype? Doe een beroep op ons en wij begeleiden je door het hele productieproces, van haalbaarheidsstudie tot serieproductie van het product, inclusief het maken van het model, de materiaalkeuze en kwaliteitscontrole!

de haalbaarheid van je project beoordelen

Heb je een idee voor een prototype?
Doe een beroep op ons en wij begeleiden je door het hele productieproces, van haalbaarheidsstudie tot serieproductie van het product.
Van haalbaarheidsstudie tot serieproductie van het product, inclusief het maken van het model, het kiezen van de materialen en kwaliteitscontrole!

de haalbaarheid van je project beoordelen