Quimesis quicksolar

QuickSolar

Deze reinigingsrobot voor zonnepanelen verhoogt de productiviteit tijdens het reinigen aanzienlijk. Het vermindert ook de risico's voor de bediener die veilig vanaf de grond kan werken.

Zonnepaneel schoonmaak robot


Waarom is dat?

Quimesis heeft de QuickSolar ontwikkeld om aan de behoeften van de zonnepaneelreinigingsindustrie te voldoen. Het was interessant om het menselijke werk met borstels te vervangen door een machine die sneller en veiliger kon werken. De combinatie van praktijkervaring en technische expertise stelt ons in staat perfect in te spelen op de behoeften van de markt.

Quimesis heeft aan alle aspecten van engineering gewerkt om een uitzonderlijk robotproduct te bouwen met een brede waaier van evoluties in het achterhoofd.
De eenheden worden geassembleerd in onze faciliteit in België.


Wat?

QuickSolar is een op afstand bediende robot voor de schoonmaakindustrie.
Hij voldoet aan de hoge eisen voor robuustheid en betrouwbaarheid in moeilijke (hete, natte en gladde) omgevingen. De robot van 60 kg kan volledig door één man worden geïnstalleerd en bediend, wat de operationele kosten drukt.


Ontwikkeling

Quimesis was verantwoordelijk voor de volledige ontwikkeling van de robot. Wij ontwierpen een modulair mechanisch chassis met lichtgewicht onderdelen dat rechtstreeks op het dak van de faciliteit kan worden geassembleerd. De robot integreert onze zelf ontwikkelde controller: de QuimBox, waarvan de software is uitgebreid om een nieuw type afstandsbediening te ondersteunen.

 

Terug